Skip to content

CITYGAME OP MAAT

ESCAPETOCHT MET COLLEGA’S IN THEMA

Voor gemeente Arnhem ontwikkelden wij een citygame op maat. Speciaal voor de introductie van een projectproces rondom ICT maakten wij een spel op maat met daarin de verschillende fases (idee, verkenning, definitie, start en uitvoering) van het projectproces verwerkt. De laatste fase (evaluatie) was de uitkomst van alle uitkomsten van de eerdere opdrachten.

Citygame op maat

OP MAAT

Spelers gingen aan de slag met vijf opdrachten op verschillende locaties in het centrum van Arnhem. De uitkomst van iedere opdracht gaf een deel van de eindcode. Alle opdrachten moesten dus succesvol worden volbracht om aan de eindcode te kunnen beginnen. Met een op maat gemaakte plattegrond en rugzak met spullen gingen spelers op zoek naar de opdrachtlocaties.

TICKET, SLOTEN EN ENVELOPPEN

In de rugzak die spelers meekregen zaten verschillende items die nodig waren voor het spel. Een ticket tot een attractie, een cipherwheel, enveloppen met raadsels om een object te kunnen vinden, etc. Daarnaast zaten ook kleine doosjes met verschillende soorten sloten in de tas waarin het deel van de eindcode verstopt zat.

Citygame op maat

KRAAK DE KLUIS

Eenmaal terug op locatie bij Clocked-Up (met alle antwoorden) moest nog één laatste fase volbracht worden: het samenstellen van de eindcode. Met de eindcode was een kluis te openen waarin een prijs te wachten lag. 

De snelste groep opende de kluis met nog 14.16 minuten (!) op de klok.

FACTS

  • Doel: introductie projectproces ICT
  • Opdracht: kraak de kluis
  • Spelduur: 100 minuten
  • Route: 3,2 kilometer
  • Spelers: 5 groepen (van 5 personen)

CITYGAME SLAG OM ARNHEM

Wist je dat wij ook een citygame hebben in het thema: Slag om Arnhem? Dit is een standaard citygame waarbij je oorlogsheld Berend M. Janssen helpt met het openen van een kluis. Deze citygame is te reserveren via het reserveringssysteem.

Citygame Slag om Arnhem escaperoom escape room